DEV Easyserv

EasyServ lanserar app till värmepumpar

Under Q4 2019 lanserar EasyServ sin nya app. Med hjälp av appen kommer villaägare med värmepump enklare få en inblick i hemmets hjärta; värmepumpen.
– Det förenklar vardagslivet helt enkelt, säger bolagets VD och grundare Per Ola Persson

Fördelarna med en uppkopplad värmepump är många men främst höjer du driftsäkerheten vilket också leder till minskat antal reparationer, lägre energikostnad och längre livslängd på din värmepump

Digitaliserar värmepumpsbranschen
Med modern teknologi som machine learning och AI kan EasyServ automatiskt analysera, jämföra och hålla koll på tiotusentals värmepumpar och se att dessa fungerar så bra som möjligt och till längsta möjliga driftskostnad. Det är en bransch där behovet av nytänkande är stort, säger Per Ola Persson

Kan även koppla upp äldre värmepumpar
Värmepumpar som har upp till 15 år på nacken börjar se ljuset i tunneln. Men att ta farväl av din pump behöver inte nödvändigtvis vara nästa steg. Många gånger kan en äldre värmepump vara trotjänare till sitt hem några år till, med rätt hjälpmedel. En värmepump som jobbar optimalt får minskat slitage och kortare driftstid, vilket leder till en klart förbättrad livslängd menar Per Ola.

”vi har gjort testinstallationer på 240 värmepumpar och på 78% av dem har vi hittat fel omgående”

Analys av värmepumpen dygnet runt

Så fort din värmepump är uppkopplad börjar analysen. Redan efter ett par dagar ser EasyServ om värmepumpen fungerar optimalt. Orsakerna bakom en värmepump som inte fungerar optimalt kan variera. Det kan vara allt från felinstallation till en kompressor som har haft onödigt hög belastning. Genom appen får du notiser från EasyServ som kontinuerligt ger dig rapporter på hur din värmepump mår.

För mer information kontakta:
Per Ola Persson, VD EasyServ AB, perola@easyserv.se, +46 70-861 01 25